Crispy italiensk potetflatbrød

Det er kanskje vanskelig å uttale schiacciata di patata, men heldigvis er dette italienske potetflatbrødet enkelt å lage! Dette flatbrødet er så godt at det kan nytes alene, med en god dip eller din favoritt-topping.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • Store 5 poteter
  • 75 g parmesan
  • 200 g hvetemel
  • 2,5 dl vann
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss frisk rosmarin
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Ha vann, mel, olivenolje og revet parmesanost i en bolle med en klype salt og kvernet pepper. Rør rundt til du får en jevn blanding.
  3. Bruk en ostehøvel til å skjære potetene i runde skiver. Pass på så du ikke skjærer deg.
  4. Ha potetene oppi mel-blandingen og rør inn potetene.
  5. Hell potetblandingen på et stekebrett med bakepapir på. Smør potetblandingen jevnt utover. Ha over et lite dryss med olivenolje.
  6. Sett stekebrettet på nederste rist i ovnen i 20 minutter for å få en sprø bunn. Deretter setter du stekebrettet mitt i ovnen og steker potetene til de blir gyllen og sprø på toppen (ca 20 minutter til) 
  7. Ta ut potetene og kutt flattbrødet i firkanter.
  8. Servér med en god dip eller topp flatbrødet med bakte grønnsaker, spekeskinke eller røkelaks.
Del på Facebook